Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Ucraina a iniţiat negocierile pentru a achiziţiona cărbune din SUA

4 feb. 2017,, 21:00   Externe
5101 2

Ucraina şi SUA au iniţiat negocierile privind livrările de cărbune american sau sud-african.

Acest fapt l-a anunţat în emisie la canalul de televiziune NewsOne Vitalii Kropaciov, expert în piaţa energetică, care participă la negocieri.

În finalul întîlnirilor cu conducerea Ministerului Energeticii al SUA, potrivit spuselor lui, a fost adoptată decizia de a crea un grup de lucru, care se va ocupa de identificarea surselor alternative de achiziţionare a cărbunelui. „A fost examinată varianta cărbunelui american cu contract pe termen lung şi discaunt, ca acest preţ să-i satisfacă pe consumatorii ucraineni şi pe companiile generatoare atît private, cît şi de stat... Acestea pot fi livrări din Richard Bay, Africa de Sud. Astăzi au fost propuse diverse posibilități ale gamei de prețuri pentru țara noastră”, a relatat Kropaciov.

În cadrul negocierilor, după cum a menţionat el, a fost vorba despre antracit de cărbune, care se extrage pe teritoriul autoproclamatelor republici populare Doneţk şi Lugansk (RPD şi RPL), care nu sînt controlate de Kiev.

La finele lunii ianuarie veteranii OAT (autorităţile Ucrainei numesc operaţiune antiteroristă conflictul militar din Donbass) şi deputaţii, care se pronunţă împotriva comerţului cu autoproclamatele republici, au iniţiat blocarea căii ferate din regiunea Lugansk, pe care se transportă, în particular, livrările de cărbune.

În septembrie 2016, şeful Ministerului Energeticii şi Industriei Cărbunelui, Igor Nasalik, a declarat că Ucraina poate să renunţe totalmente la livrărilede cărbune din zona OAT cu condiţia majorării consumului de cărbune din grupa gazelor în loc de antracitul deficitar.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?