X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Thomas Moser: Dezvoltarea Moldovei depinde de stabilitatea politică

3 feb. 2017,, 15:45   Business
4524 2

Dezvoltarea în continuare a Moldovei şi atractivitatea ei investiţională depinde de stabilitatea politică şi de rezultatele alegerilor din 2018.

Este opinia preşedintelui Asociaţiei Businessului European, preşedinte al Consiliului de administraţie al companiei "Danube Logistics", Thomas Moser.

Vineri, la Forumul de Afaceri Moldo-Austriac, care s-a desfăşurat la Chişinău în cadrul expoziţiei "Fabricat în Moldova", el a spus că avantajul Moldovei constă în instruirea înaltă a cetăţenilor şi cunoaşterea cîtorva limbi, ceea ce este foarte important în gestionarea businessului.

În opinia vicepreşedintelui Camerei de Comerţ şi Industrie a Austriei, Richard Schenz, afară de dezvoltarea relaţiilor comerciale cu UE, Moldova trebuie să-şi restabilească poziţiile pe pieţele tradiţionale, deoarece, "în pofida relaţiilor dintre Europa şi Rusia, interesele economice trebuie să fie mai presus de interesele politice".

Vicepremierul, ministrul Economiei, Octavian Calmîc, a menţionat că Guvernul intenţionează să subvenţioneze crearea în Moldova a locurilor de muncă la companiile străine. El i-a îndemnat de antreprenorii austrieci să investească mai activ în Moldova, deoarece ţara dispune de posibilitatea unică de a face comerţ atît cu ţările din Vest, cît şi cu cele din Est.

"Pentru a îmbunătăţi cooperarea cu investitorii străini, Moldova trebuie să adopte un nou cod vamal şi un nou cod fiscal, dar şi alte documente", consideră ministrul.

Potrivit preşedintelui Camerei de Comerţ şi Industrie a RM, Sergiu Harea, în Moldova sînt înregistrate 96 de companii cu capital austriac. Austria ocupă locul nouă în lista ţărilor cu cele mai multe companii deschise în Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?