X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Expert: Drapelul de stat ar putea fi înlocuit, însă nu în curînd

3 feb. 2017,, 12:30   Politică
30650 50

Autorităţile ar putea înlocui tricolorul de stat cu drapelul roşu istoric al Moldovei cu imaginea capului de bour, însă nu în timpul apropiat, consideră politologul Valeriu Ostalep.

Solicitat să comenteze ultimele iniţiative ale preşedintelui Igor Dodon, el a spus că schimbările vor fi posibile doar în cazul în care alegerile parlamentare vor fi cîştigate de susţinătorii lui Dodon.

"Majoritatea parlamentară actuală nu va aproba iniţiativa preşedintelui. Este evident. Însă nu este exclus că în 2018 la conducere ar putea veni politicieni promoldoveni care simpatizează ideile lui Dodon privind statalitatea RM şi drapelul istoric", susţine expertul.

În opinia lui, drapelul actual, împrumutat de la România, nu reprezintă poporul moldovean. De asemenea, Ostalep a apreciat critic şi imnul de stat "Limba noastră".

"Moldova este o ţară multinaţională. Aici oamenii vorbesc în diferite limbi. De ce bulgarii, ruşii sau găgăuzii trebuie să cînte un asemenea imn care proslăveşte doar limba română? Nu este corect aşa", a spus Ostalep.

Politologul Arcadie Barbăroşie, de asemenea, nu exclude faptul că "drapelul ar putea fi înlocuit odată cu venirea unei conduceri noi".

"Însă o asemenea iniţiativă a preşedintelui, la fel ca şi majoritatea ideilor lui, sînt orientate împotriva orînduirii actuale. Astfel, el încearcă să cîştige voturi pentru Partidul Socialiştilor la alegerile parlamentare apropiate. Posibil că va reuşi. Pe de altă parte, acum Partidul Democrat a acceptat să asculte argumentele Partidului Liberal în favoarea iniţiativei privind impeachmentul preşedintelui. Liberalii trebuie să aibă argumente tari pentru a-l demite pe actualul şef de stat. Posibil ca totul să ajungă chiar pînă la arestarea lui", a spus expertul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?