X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Deputatul nemulţumit de calitatea traducerilor la Guvern

3 feb. 2017,, 08:30   Societate
3574 1

Deputatul Ion Creangă este nemulţumit de calitatea traducerilor la Guvern a documentelor internaţionale din limba engleză.

Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a declarat joi, la şedinţa comună a Parlamentului şi Guvernului, îndemnînd colaboratorii abilitaţi de la Guvern "să traducă documentele corect, dar nu prin Google Translate".

"Noi primim documente cu menţiunea că aceasta este traducerea oficială. Dar vă pot arăta paragrafe întregi din aceste acorduri internaţionale, pline de greşeli. Trebuie să ne fie ruşine pentru aceasta", a spus Creangă.

Prim-ministrul Pavel Filip a confirmat că Secretariatul Guvernului se confruntă cu probleme la traducerea documentelor internaţionale din engleză. Însă şi mai mari probleme colaboratorii executivului întîmpină la traducerea proiectelor de lege în rusă.

"Ne-am confruntat cu situaţia cînd nu toţi funcţionarii de la minister cunosc sau măcar înţeleg limba rusă. Apar dificultăţi la elaborarea proiectelor de lege, cînd în paralel acestea se întocmesc. Posibil că pe viitor vom face unele schimbări şi toate documentele vor fi traduse doar după ce vor fi publicate în varianta finală", a menţionat premierul

El a fost susţinut de speakerul Parlamentului, Andrian Candu, care a subliniat că traducerea ia mult timp şi forţe.

"Vom expedia o sesizare la Cancelaria Parlamentului, pentru ca ei să propună o soluţie optimă pentru această problemă. O posibilitate ar fi ca varianta rusă a legilor să fie publicată doar în Monitorul oficial", a spus Candu.

El a menţionat că în anul curent Parlamentul posibil să treacă la documentarea electronică, similar sistemului utilizat la Guvern. Aceasta va accelera procesul de transmitere a documentelor şi va spori eficienţa elaborării proiectelor de lege.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?