Cazul Șor stiri: 599

Tusk face apel la Rusia să pună capăt violențelor în estul Ucrainei

2 feb. 2017,, 14:00   Război în Ucraina
2496 0

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a făcut apel joi la Rusia să se folosească de influența sa în rîndul rebelilor din estul Ucrainei pentru a opri violențele izbucnite recent în zonă, relatează agenția Reuters.

''Reamintim din nou provocarea continuă reprezentată de către Rusia în estul Ucrainei'', a declarat Tusk într-o conferință de presă. ''Luptele trebuie să înceteze imediat. Trebuie respectată încetarea focului'', a adăugat el.

În opinia responsabilului european, ''Rusia ar trebui să-și folosească influența pentru dezangajarea separatiștilor susținuți de către ruși''.

Ultima spirală a violențelor din estul Ucrainei — unde rebelii susținuți de către ruși luptă împotriva trupelor guvernamentale ale Kievului — coincide cu preluarea funcției de către noul președinte american Donald Trump, care a promis o reapropiere cu Moscova, notează Reuters.

Potrivit Kremlinului, recenta izbucnire a ostilităților în estul Ucrainei arată necesitatea privind reluarea rapidă a dialogului dintre Statele Unite ale Americii și Rusia.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?