Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3997

Belarusul se pregătește să iasă din Uniunea Economică Eurasiatică?

2 feb. 2017,, 13:15   Externe
9614 13

Potrivit unor surse, Belarusul se pregătește să se retragă din Uniunea Economică Eurasiatică, Organizația Tratatului de Securitate Colectivă și, eventual, chiar din Uniunea Statală Rusia-Belarus.

Acest fapt îl comunică agenția Regnum, cu referire la o sursă informată. Sursa mai menționează că Moscova înțelege dorința republicii de a fi un stat independent și, prin urmare, nu va face declarații tari.

Potrivit unor date, în prima jumătate a lunii februarie Vladimir Putin și Alexandr Lukașenko urmează să se întîlnească la Moscova. Rusia a solicitat ca această întrevedere să fie organizată la 9 februarie, dar Minskul încă nu a dat niciun răspuns.

Rusia și Belarusul, deocamdată, nu pot ajunge la o înțelegere pe marginea prețului la gaze. Totodată, în curînd la frontiera cu Belarusul va apărea o zonă transfrontalieră, potrivit unui ordin emis de șeful FSB, Alexandr Bortnikov. Oficial acest lucru se explică prin faptul că Aleksandr Lukașenko a instituit regim de intrare fără vize în Belarus pentru cetățenii a 80 de țări.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?