Trupa „Che-MD” nu se lasă înfrîntă și va mai participa la Eurovision (VIDEO)

Trupa „Che-MD” nu se lasă înfrîntă și va mai participa la Eurovision (VIDEO)

Formația rock „Che-MD”, care abordează în piesele sale teme mai puțin exploatate de alți artiști, a participat pentru a șasea oară la etapa națională a concursului Eurovision, însă nu a reușit să se califice în finală.

Cu toate acestea, ei susțin că nu se lasă înfrînți și vor continua să-și încerce norocul la acest concurs în anii următori și să ofere publicului său piese cît mai bune.

Contactat de NOI.md, solistul formației, Mihai, a menționat că în piesele lor abordează mereu subiecte precum istoria Moldovei, cultura și viața moldovenilor, problemele și bucuriile acestora, care lipsesc din repertoriul altor interpreți autohtoni.

„Am hotărît să abordăm istoria Moldovei în creațiile noastre, deoarece această temă nu este atinsă de alți artiști, deoarece este un subiect foarte amplu și, totodată, puțin cunoscut de mulți moldoveni. Istoria Moldovei este mai puțin învățată în școli și universități”, a afirmat Mihai.

Interpretul ne-a mărturisit că deseori nu sînt înțeleși de societate de ce anume cîntă despre istoria Moldovei. „Aceasta este istoria și cultura noastră, de ce ar trebui să ne fie rușine de ea?! Spre deosebire de vecinii noștri, noi nu trebuie să inventăm nimic, nouă strămoșii ne-au scris istoria. Iar să nu cînți despre asta mi se pare o foarte mare scăpare din partea artiștilor noștri”, a adăugat solistul formației „Che-MD”.

În ceea ce privește participarea trupei la etapa națională a Eurovisionului, Mihai afirmă că au mers să participe pe cont propriu și poate acest fapt nu i-a propulsat în finală. „Noi nu avem cumetri și rude în rîndul organizatorilor, poate din acest motiv nu am putut trece mai departe, dar vom continua să participăm și la edițiile următoare”, a menționat artistul.

Potrivit lui, acest concurs este unicul de la noi în țară în care formația mai poate participa: „În trecut erau organizate mai multe festivaluri naționale și internaționale, unde se puteau manifesta formațiile rock. Dar în prezent Eurovisionul este unica platforma de acest gen”.

Băieții promit să creeze în anul curent noi piese care vor scoate în prim-plan istoria Moldovei. 
 
Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load