Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Un nou pas spre trecerea la televiziunea digitală terestră

2 feb. 2017,, 12:30   Ştiinţă şi IT
2971 0

Moldova a făcut încă un pas spre trecerea de la televiziunea analogică la cea digitală terestră, notează NOI.md.

Potrivit Serviciului de presă al Ministerului Tehnologiilor Informaționale, noi modificări în Programul de tranziţie au fost aprobate de Guvern, în ședința de miercuri.

Potrivit proiectului prezentat de Vasile Botnari, modificările respective au fost elaborate pentru a impulsiona procesul de tranziție la televiziunea digitală terestră, ce urmează să fie realizată pînă la sfîrșitul acestui an.

Documentul prevede implementarea standardului avansat de compresie MPEG-H, care este cu circa 40% mai eficient decît MPEG-4 utilizat în prezent. Aceasta va permite difuzarea într-un multiplex a peste 21 de programe TV, față de maximum 15 în prezent.

Ca urmare, se vor diminua costurile pentru radiodifuzori, care vor avea un interes mai mare de a emite în semnal digital terestru.

În același context, este prevăzută posibilitatea utilizării a 10 dintre cele 21 de alocări regionale, pentru crearea a 2 rețele de televiziune digitală cu acoperire națională, ceea ce va spori interesul pentru frecvențele respective din partea potențialilor investitori.

Tranziția la TV digitală este o obligație pe care Republica Moldova și-a asumat-o prin semnarea Acordului regional privind planificarea serviciului de radiodifuziune digitală terestră „Geneva-2006”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?