X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Trump ar fi amenințat că trimite trupe în Mexic. Washingtonul neagă

2 feb. 2017,, 12:05   Externe
2395 0

Ciudad de Mexico și Washingtonul au dezmințit o informație potrivit căreia președintele Donald Trump a discutat despre posibilitatea de a trimite trupe americane în Mexic pentru a lupta împotriva cartelurilor drogurilor, scrie AFP, citată de Agerpres.

Potrivit unei jurnaliste mexicane, Dolia Estevez, citînd surse "confidențiale" americane și mexicane, Donald Trump ar fi formulat această amenințare în cursul unei discuții telefonice de o oră pe care a avut-o vineri cu președintele mexican, Enrique Pena Nieto.

Dolia Estevez a susținut că Donald Trump ar fi declarat că "probabil" ar trebui să trimită trupe în Mexic pentru a învinge cartelurile, pentru că "soldații mexicani nu își fac bine treaba", potrivit unor informații publicate pe site-ul mexican proyectopuente.com.mx.

Președinția Mexicului și Casa Albă au dezmințit categoric această informație.

"Este o minciună plină de rea-credință", a declarat purtătorul de cuvînt al președinției Mexicului, Eduardo Sanchez.

Casa Albă a negat, de asemenea, că Donald Trump a discutat despre trimiterea de trupe americane pe teritoriul mexican.

În comunicatele lor oficiale difuzate vineri, cele două guverne au vorbit despre o discuție "constructivă și productivă". Donald Trump a afirmat în cursul unei conferințe de presă că discuția a fost "foarte, foarte amicală".

Convorbirea telefonică dintre cei doi președinți a avut loc în plină criză diplomatică între cele două țări vecine, cea mai gravă din ultimele decenii.

Enrique Pena Nieto și-a anulat o vizită la Washington după ce Donald Trump a semnat un decret lansînd proiectul ridicării unui zid la frontiera dintre cele două țări pentru a lupta împotriva imigrației clandestine și a reafirmat că prețul acestuia îl va plăti Mexicul.

Cei doi șefi de stat au constatat în cursul discuției telefonice divergențele lor și s-au angajat să mențină dialogul, potrivit celor două comunicate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?