X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Savcenko l-a numit pe Poroşenko duşman al poporului

2 feb. 2017,, 20:00   Externe
4332 1

Nadejda Savcenko, deputată în Rada Supremă, l-a numit pe preşedintele Ucrainei, Piotr Poroşenko, duşman al poporului, cu care ea intenţionează să lupte „prin toate modalităţile legale, inclusiv politice”.

Ea a declarat acest lucru într-un interviu pentru „Novoe vremea”, publicat miercuri, 1 februarie.

„Duşmanul meu este cela care e duşmanul poporului meu, care face viaţa mai proastă pentru fiecare om. Cînd oamenii simpli spun că noi trăim tot mai rău cu fiece zi. Da, eu cred că el (Piotr Poroşenko – nota Lenta.ru) este duşmanul poporului”, a explicat ea.

În opinia Nadejdei Savcenko, la momentul actual Ucraina „are nevoie de un lider dur, care să poată restabili ordinea”, ca „de-a lungul timpului ţara să treacă la administrarea de tipul multilider”.

Savcenko a relatat, de asemenea, că ea are un plan de acțiune pas cu pas pentru înapoierea Donbassului, dar nu-i ajung atribuţii pentru realizarea lui. „Toate propunerile mele eu le-am adus la cunoştinţă politicienilor, structurilor noastre de forţă, oamenilor politici europeni. Am propus mai multe soluţii pentru ieşirea din situaţie”, a adăugat deputata.

Pe 23 ianuarie Savcenko a declarat că ea consideră autorităţile Ucrainei duşmanul numărul doi al poporului. Astfel, parlamentarul a comentat întîlnirile cu liderii autoproclamatelor republici populare Doneţk şi Lugansk. Totodată, deputata a adăugat că, în opinia ei, principalul duşman al ţării rămîne Rusia.

Pe 17 ianuarie Savcenko a opinat că readucerea Donbassului sub controlul autorităţilor ucrainene este posibilă numai prin renunţarea Kievului la Crimeea.

În ziua următoare, Ivan Vinnik, deputat în Rada Supremă, a solicitat Serviciului de Securitate al Ucrainei să intenteze un dosar penal fostei militare conform articolului „Trădare de Patrie”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?