Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Autorităţile locale nemulţumite de reforma administraţiei publice

2 feb. 2017,, 09:15   Politică
3116 4

Autorităţile locale sunt nemulţumite de faptul cum este realizată reforma administraţiei publice în Moldova.

Despre aceasta a declarat preşedintele Congresului Autorităţilor Locale din Moldova (CALM), Tatiana Badan, miercuri, la Chişinău, în cadrul şedinţei solemne dedicate Zilei autonomiei locale şi a lucrătorului din APL.

Potrivit agenţiei INFOTAG, ea a menţionat că în pofida acordării independenţei în gestionarea cheltuielilor curente, primăriile sunt extrem de dependente faţă de autorităţile centrale în luarea deciziilor cu privire la cele mai importante probleme.

"În primul rând, este vorba de distribuţia fondului rutier, mecanism care nu este clar. CALM consideră că reforma autorităţilor publice nu poate fi realizată fără o cooperare strânsă cu autorităţile locale. Iar o astfel de cooperare nu există. Pentru a progresa la Guvern trebuie să activeze consilieri economici din CALM", a spus Badan.

Şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Moldova, Pirkka Tapiola, a cerut oficialilor locali să fie realişti, deoarece bugetul nu are fonduri pentru întreţinerea unui astfel de număr mare de primării.

INFOTAG precizează: Strategia de reformare a administraţiei publice este prevăzută pentru anii 2016-2020. Ea este unul dintre punctele esenţiale ale Acordului de Asociere RM-UE. Implementarea ei presupune efectuarea de schimbări calitative în activitate, atât în administaţia publică cât şi în autorităţile locale, inclusiv şi în politica de descentralizare îndreptată către independenţa autorităţilor locale de cele centrale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?