Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ministrul iranian al Apărării a confirmat testarea recentă a unei rachete

2 feb. 2017,, 02:00   Externe
4318 0

Ministrul iranian al Apărării, Hossein Dehghan, a confirmat miercuri că ţara sa a testat recent o rachetă, anunţă agenţia de presă Tasnim, potrivit Le Figaro.

Acesta a adăugat însă că testul nu reprezintă o încălcare a acordului semnat în iulie 2015 la Viena privind programul nuclear iranian sau a rezoluţiei Consiliului de Securitate al ONU.

"Acest test recent era conform cu planurile noastre şi nu le vom permite străinilor să se amestece în treburile care au legătură cu apărarea noastră", a spus el.

La cererea Statelor Unite, Consiliul de Securitate al ONU a evocat această problemă marţi, în regim de urgenţă.

Iranul a testat o rachetă cu rază medie de acţiune, a anunţat luni seară un oficial din Statele Unite. Testul a avut loc duminică. Racheta lansată a explodat după 1.010 kilometri, a declarat oficialul american, sub protecţia anonimatului.

"Rachetele nu sînt parte a acordului nuclear. Iranul nu va utiliza niciodată rachete pentru a ataca alte ţări", a declarat Mohammad Javad Zarif, ministrul iranian de Externe.

"În plus, nu s-au produs rachete capabile să transporte focoase nucleare", a dat asigurări şeful diplomaţiei iraniene.

Pe data de 14 iulie 2015, Iranul şi cele şase puteri mondiale (Statele Unite, Rusia, China, Franţa, Marea Britanie şi Germania) au încheiat un acord privind limitarea programului nuclear al Iranului în schimbul unei relaxări a sancţiunilor împotriva acestei republici.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?