Petrenco cere să fie recunoscut ca parte vătămată în dosarul ”Platon”

Petrenco cere să fie recunoscut ca parte vătămată în dosarul ”Platon”

După ce prima cerere a fost respinsă de către magistrații Judecătoriei Buiucani, Grigore Petrenco a venit azi să depună una repetată.

Acesta vrea să fie recunoscut în calitate de parte vătămată în urma furtului miliardului și solicită recompense materiale în sumă de 70 de mii de lei și prejudiciu moral de zece mii de lei.

Potrivit lui Petrenco, în perioada furtului miliardului el avea credite în bănci. Astfel, după ce rata dobînzii s-a majorat, el ar fi fost nevoit să achite lunar cu cîteva mii de lei mai mult. În acest sens, Petrenco cere despăgubiri.

După respingerea primei cereri, Petrenco declara: ”Calific ca una ilegală. În acest proces, trebuie să fiu recunoscut în calitate de parte civilă. Mă consider că la rîndul a milione de cetățeni am suferit din cauza miliardului. Am să insist să fie examinată acțiunea civilă”.

Grigore Petrenco susține că se va adresa la Curtea de Apel, în cazul în care i se va respinge cererea. Mai mult, el spune că va înainta o solicitare similară și în cadrul procesului lui Ilan Șor. 

Realitatea.md menționează că asemenea cereri pot fi depuse de orice persoană afectată de furtul miliardului. 
 
 
Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load