X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Dodon l-a felicitat pe Patriarhul Kirill

1 feb. 2017,, 12:50   Societate
2476 1

Preşedintele Igor Dodon i-a adresat un mesaj de felicitare Patriarhului Moscovei şi Întregii Rusii, Kirill.


Capul Bisericii Ortodoxe Ruse (BOR) a fost felicitat cu prilejul aniversării a opta de la întronizarea sa, informează NOI.md.

În mesajul său de felicitare Igor Dodon a remarcat importanţa paşilor întreprinşi de Patriarhul Kirill spre păstrarea şi consolidarea lumii ortodoxe. „Trebuie remarcată munca continuă a Patriarhului pentru protejarea unităţii lumii ortodoxe. Vreau să-i mulţumesc aparte Patriarhului pentru grija neobosită faţă de Moldova şi enoriaşii săi din ţara noastră. Vreau să-i doresc multă sănătate şi ajutorul lui Dumnezeu în toate lucrurile”, se menţionează în mesaj.

Amintim că în cadrul vizitei oficiale întreprinse de preşedinte în ianuarie, Igor Dodon l-a invitat pe Patriarhul Kirill în Moldova în vizită pastorală. Şeful BOR şi-a dat acordul prealabil pentru vizită, în cadrul căreia Sanctitatea Sa va participa, în particular, la punerea primei pietre de temelie a construcţiei la Chişinău a Catedralei „Sf. Serghie de Radonej”.

Precizăm că ceremonia întronizării Patriarhului Kirill a avut loc pe 1 februarie 2009 la Catedrala „Hristos Mîntuitorul” din Moscova. Acest eveniment a fost precedat de Consiliul local al BOR, care la 27ianuarie 2009 l-a ales în unanimitate în scaunul patriarhal.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?