Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Speciile de păsări din țară, descrise într-o nouă enciclopedie ilustrată

1 feb. 2017,, 14:45   Ştiinţă şi IT
3900 0

Profesorul universitar Tudor Cozari lansează o enciclopedie despre fauna Republicii Moldova – „Păsările. Enciclopedie ilustrată”, unde se vor regăsi peste 200 de specii, toate însoțite de fotografii, relatează NOI.md.

Volumul conține peste 1500 de imagini color, majoritatea aparținînd autorului, care descrie 229 de specii de păsări din Moldova și din România. Lansarea oficială va avea loc la 2 februarie în incinta Bibliotecii Științifice Centrale „A. Lupan” a Academiei de Științe a Moldovei.

„Volumul «Păsări. Enciclopedie ilustrată» va răspunde așteptărilor elevilor, studenților, profesorilor și cercetătorilor în domeniul biologiei și, nu în ultimul rînd, tuturor celor care vor să cunoască variata lume a păsărilor. Cartea va fi un bun ghid și pentru demnitarii decidenți în politicile de protecție a mediului”, a menționat membrul Academiei Române Dumitru Murariu.

Tudor Cozari este specialist în domeniul ecologiei și etologiei, și batracologiei. Este autorul a peste 150 de lucrări științifice, inclusiv 14 monografii, enciclopedii de popularizate a științei, compendii didactice, manuale universitare și școlare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?