X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Președintele sirian, Bashar al-Assad, a apărut în public

1 feb. 2017,, 21:00   Externe
2543 0

Președintele sirian, Bashar al-Assad, s-a întîlnit marți cu un grup de industriași la Damasc, dezmințind astfel zvonurile cu privire la starea sa de sănătate, după ce mai multe canale media arabe au difuzat informații că el ar fi suferit un atac cerebral și ar fi fost spitalizat, relatează postul de televiziune iranian PressTv în pagina sa electronică.

Conflictul din Siria subminează atît sectorul militar al țării, cît și cel economic, a declarat președintele sirian. "Industriașii sirieni care continuă să activeze în pofida pierderilor financiare suferite sînt o sursă de mîndrie pentru sirieni. Eforturile lor neobosite vor stimula economia Siriei", a spus el.

Potrivit EFE, imaginile cu președintele Al-Assad discutînd relaxat cu oameni de afaceri au fost prezentate la televiziunea de stat siriană. În ultima săptămînă, mass media arabe au dat asigurări că Al-Assad a suferit un atac cerebral. Ziarul libanez Al Mustaqbal informase, citînd 'surse de încredere', că Al-Assad suferise un atac cerebral și se afla într-un spital din Damasc. La rîndul său, cotidianul saudit Okaz a relatat că președintele sirian ar avea o tumoare la creier și și-ar fi făcut analize medicale la Moscova în octombrie trecut.

La sfîrșitul săptămînii trecute, președinția siriană a dezmințit aceste zvonuri, într-un comunicat de presă, și a transmis că Al-Assad se bucură de 'o stare de sănătate excelentă' și își desfășoară activitatea ca de obicei. Zvonurile — se menționează în comunicatul președinției — provin de la 'părți și ziare cunoscute pentru afilierea și finanțarea lor'.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?