Tapiola despre realizările Guvernului: Paharul este pe jumătate plin

Tapiola despre realizările Guvernului: Paharul este pe jumătate plin
Guvernul Moldovei este decis să realizeze reformele şi să continue parcursul european al republicii.
Acest fapt a fost menționat de premierul Pavel Filip la întrevederea cu Pirkka Tapiola, şeful Delegaţiei UE în Moldova, unde subiectele principale au fost implementarea Acordului de asociere RM-UE şi realizarea Agendei de reforme prioritare, comunică NOI.md.
„Noi mergem pe calea europeană pentru că vrem să oferim cetăţenilor o calitate a vieţii asemănătoare celei din statele Uniunii Europene”, a declarat Pavel Filip.

Totodată, premierul a vorbit despre priorităţile Executivului pentru perioada următoare, menţionînd că Agenda de reforme pentru 2017 -2018 urmează să fie discutată într-o şedinţă comună cu Parlamentul. „Trebuie să punem accentul pe consolidarea instituţiilor şi să ne gîndim la salariile angajaţilor din sistemul public”, a mai spus şeful Cabinetului de miniştri.

La rîndul său, Pirkka Tapiola a transmis felicitări premierului cu prilejul aniversării unui an de la învestirea Guvernului şi a încurajat Cabinetul de miniştri să depună în continuare eforturi susţinute pentru a asigura stabilitatea în societate. „Gîndindu-mă unde eram un an în urmă, pot să afirm cu siguranţă că paharul este pe jumătate plin. S-a lucrat mult în acest timp”, a afirmat şeful Delegaţiei UE.

În cadrul întrevederii, oficialii au făcut, de asemenea, un schimb de opinii referitoare la reglementarea conflictului transnistrean. În context, premierul a spus că grupurile de experţi depun eforturi pentru a identifica soluţiile comune în depăşirea problemelor.
 
Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load