Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Guvernul de la București "a mers peste" cei zeci de mii de protestatari

1 feb. 2017,, 00:09   Externe
5435 7

Guvernul de la București a adoptat, marţi seară, proiectul de lege privind graţierea unor pedepse, a anunţat, la finalul şedinţei Cabinetului, ministrul Justiţiei, Florin Iordache.


În acelaşi timp, Guvernul a adoptat prin Ordonanţă de Urgenţă, modificarea codurilor penale. Asta chiar dacă mii de cetățeni din România, printre care și șeful statului s-au opus proiectului.

„Cel de-al treilea act normativ pe care l-am adoptat astăzi este vorba de Ordonanța de urgență pentru modificarea și completarea Legii 296 Cod Penal și a Legii 135 Cod de procedură penală. Practic, prin această ordonanță de urgență, am făcut și am pus în concordanță deciziile Curții Constituționale care (…) trebuiau să fie implementate fie de către Guvern, fie de către Parlament”, a declarat Iordache.

Promovarea acestor ordonanțe a provocat proteste masive în România, în ultimele săptămîni. Doar duminica trecută, potrivit presei de la București, în toată țara au ieșit în stradă aproape 100 de mii de oameni, acesta fiind cel mai mare protest în România de după revoluție. Mai mult, și în aceasta seara mi-a mulți oameni se aduna la proteste. Deocamdată numărul acestora nu se cunoaște.

Cei mai mulți oameni, în jur de 50 de mii, au ieșit în stradă la București. Ei au scandat „Jos Guvernul”, „Dragnea, nu uita, te aşteaptă Laura”, „Hoţii”, „Iliescu lângă Vişinescu”, „Dragnea, nu uita, România nu-i a ta”, „La închisoare, nu la guvernare”, „DNA să vină să vă ia”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?