Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Chirtoacă a ignorat audierile publice privind problemele capitalei

31 ian. 2017,, 15:00   Capitala
3846 4

Conferinţa de lansare a proiectului "Audieri publice pentru Chişinău" s-a desfăşurat marţi fără participarea primarului Dorin Chirtoacă şi a viceprimarului Nictor Grozavu.

Aceștia au spus că nu pot veni, din cauză că "sînt ocupaţi şi au un program de lucru încărcat".

Expertul Institutului de Politici şi Reforme Europene (IPRE) Adrian Ermurachi a spus la conferinţă că între Primărie şi societatea civilă "nu există nicio platformă de discuţii şi din cele 793 de decizii aprobate de Primărie în 2016 doar 12 au fost scoase pentru consultări publice".

Consilierul municipal din partea PSRM Alexandru Odinţov a menţionat că "la unele proiecte realizate cu acordul Primăriei nici chiar consilierii municipali nu au acces. Un astfel de proiect este termoizolarea clădirilor din Chişinău, despre care nu există nicio informaţie şi nici despre cel care îl realizează.

Consilierul municipal din partea "Partidului Nostru", Ilian Caşu, a spus că, din anul 2007, în cadrul Primăriei există Secţia agricultură şi alimentaţie, care îşi are sediul într-o clădire istorică pe strada Veronica Micle. Această secţie are un buget anual de 500 de mii de lei şi cinci angajaţi, însă nu este clar cu se ocupă ei, afară de birocraţie".

La finele conferinţei experţii au prezentat un proiect de cooperare şi participare a societăţii civile pe trei dimensiuni: infrastructura rutieră, dezvoltarea mediului de afaceri şi reforma administraţiei publice. Proiectul presupune conectarea experţilor independenţi în discutarea hotărîrilor Primăriei pe aceste probleme.

"Primăria are nevoie de reformare, deoarece nu corespunde necesităţilor capitalei. Însă este nevoie de un dialog obiectiv, dar nu de confruntare", a menţionat expertul IPRE, Ruslan Codreanu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?