Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Lupu anunță termenul cînd Timofti va înainta candidatul la funcția de premier

5 apr. 2013,, 10:01   Politică
3991 0
Foto Фото: tribuna.md
Candidatul la funcţia de premier va fi anunţat cel tîrziu săptămîna viitoare. Declarația îi aparține președintelui Parlamentului, liderului PD, Marian Lupu, și a fost făcută în cadrul unei emisiuni la PublikaTV.

“Este important ca oamenii să cunoască ce discutăm, nu contează procesul, ci rezultatul. Sugestia de la preşedintele Nicolae Timofti a fost să facem aceste încercări nu mai tîrziu de sfîrşitul săptămînii viitoare", a spus Marian Lupu.

Președintele Parlamentului a adăugat că, în cadrul negocierilor privind crearea AIE-3, Partidul Democrat nu și-a ridicat întrebarea cîte instituții dorește să-i revină. Asta deoarece riscă ca credibilitatea față de partid să dispară. “Dacă vom ajunge la o înțelegere, noi vom ieși în fața lumii și vom prezenta acordul”, a spus Marian Lupu.

De asemenea, Lupu consideră că doar pentru funcția de deputat în Parlament nu este gata să participe la crearea unui guvern similar cu cel demis.

“Nu arunc săgeţi într-o direcţie sau alta. Însă nu vreau să participăm la un exerciţiu de resetare a unui guvern care să rămînă în fotolii un an şi jumătate. Resetarea guvernului trebuie să ducă la o altă echipă, poate cetățeanul va fi mai mulţumit", a mai spus Marian Lupu.

Anterior, președintele Nicolae Timofti a declarat că va înainta un candidat la funcția de premier la data de 5 aprilie. După consultările repetate cu fracțiunile parlamentare PLDM, PL și PD, președintele a devenit indecis în ce privește anunțarea termenului privind înaintarea candidatului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?