X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

BNS: beneficiile Strategiei 2020

31 ian. 2017,, 13:30   Societate
2369 0

Datorită elaborării și adoptării Strategiei 2020, Republica Moldova, în viitorul apropiat, va dispune de servicii și produse statistice de înaltă calitate.

Mai mult, în fiecare minister va fi implementat un sistem de statistică, iar Biroul Național de Statistică (BNS) va avea rolul de coordonator, informează NOI.md.

Potrivit directorului BNS, Vitalie Valcov, Strategia 2020 presupune un proces de modernizare, inovare și utilizare a datelor care deja sînt disponibile tuturor surselor, entităților, autorităților, dar și utilizatorilor din sectorul privat. Strategia în cauză va fi pusă în aplicare prin intermediul unui șir de acțiuni.

Pentru implementarea Strategiei 2020 sînt preconizate surse financiare în sumă de aproximativ 60 de milioane de lei, însă marea majoritate a acțiunilor vor necesita suportul financiar al partenerilor de dezvoltare.
Cele mai importante acțiuni ce fac parte din cadrul acestei strategii sînt: pregătirea către recensămîntul populației și locuințelor din anul 2021 și recensămîntul general agricol din 2022.

În ceea ce privește rezultatele Recensămîntului populației și locuințelor din anul 2014, Vitalie Valcov a menționat că procesarea datelor este pe ultima sută de metri. BNS se află în proces de elaborare a tabelelor și pregătirea pentru diseminarea datelor. Publicarea rezultatelor se va face la finele lunii martie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?