X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Șeful IGP a inclus Moldova într-un rînd cu Irlanda și Belgia (VIDEO)

31 ian. 2017,, 12:20   Societate
4242 0

Situația criminogenă din Moldova se ameliorează și se apropie de nivelul indicatorilor înregistrați în țările Uniunii Europene (UE).

În anul trecut rata crimelor grave a constituit 3 la sută. Acest fapt a fost comunicat astăzi, 31 ianuarie, de către șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP) Alexandru Pînzari, care a prezentat bilanțul activității instituției în anul 2016, relatează NOI.md.

În anul trecut au fost înregistrate peste 38 de mii de infracțiuni, cifră cu 6,14 la sută mai mare decît cea înregistrată în anul 2015. Majoritatea acestora, potrivit lui Pînzari, fac parte din categoria celor ușoare și mai puțin grave. „Infracțiunile care au înregistrat o anumită creștere sînt pungășiile, furturile din apartamente și din transport. Principalele cauze ale creșterii sînt: situația economică din țară, rata ridicată a șomajului, consumul de alcool, lăsarea locuințelor fără supraveghere și neglijența cetățenilor față de bunurile personale”, a menționat șeful Poliției.

El a anunțat că o realizare importantă a poliției a fost prevenirea creșterii numărului de crime grave și deosebit de grave, poziționînd Moldova într-un rînd cu unele țări ale UE. „Pe o perioadă de 5 ani crimele excepțional de grave nu au cunoscut creșteri semnificative, rămînînd, în general, la același nivel. După cum vedeți, este o tendință de stabilitate. Analizele strategice pe care le-am efectuat ne arată că nici în următoarea perioadă nu este previzibilă creșterea criminalității grave și deosebit de grave. Țin să vă comunic că rata criminalității și siguranței în Republica Moldova poate fi comparată cu alte țări europene, cum ar fi Irlanda, Belgia sau Italia, Moldova situîndu-se pe locul 62 din 125 de țări evaluate”, a rezumat Alexandru Pînzari.

Precizăm că Alexandru Pînzari a prezentat în premieră bilanțul activității Inspectoratului General al Poliției în funcția de șef al acestei structuri. El a fost numit în acest post pe 30 martie 2016, fiind precedat de Gheorghe Cavcaliuc, care a asigurat interimatul acestei funcții.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?