COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Clădirea Președinției ar putea fi reabilitată în acest an

Clădirea Președinției ar putea fi reabilitată în acest an

Lucrările de reparație a clădirii Președinției ar putea fi finalizate pînă la sfîrșitul anului curent, informează NOI.md.

Intenția a fost exprimată de președintele Igor Dodon și ar putea fi materializată din contul surselor extrabugetare, după cum afirmă purtătorul de cuvînt al președintelui, Ion Ceban. Totuși Ceban nu a specificat de unde vor fi luați banii.

„Săptămîna aceasta va fi inspectată clădirea Președinției, devastată la 7 aprilie 2009, și care nici pînă azi nu a fost reparată. Intenția este ca lucrările de reparație să fie inițiate și finalizate în 2017, din surse extrabugetare”, anunțat Ceban.

Subiectul a fost pus în discuție în cadrul unei ședințe de lucru cu întreg aparatul președintelui. „S-au discutat diverse: de la planificare, pînă la raportare pe fiecare domeniu de activitate a subdiviziunilor. Astfel de ședințe se vor organiza regulat”, a specificat Ceban.

Menționăm că edificiul Președinției a fost deteriorat în timpul protestelor din aprilie 2009, iar de atunci nu mai este funcțional. Lucrările de reparație a clădirii au fost suspendate în 2011 din lipsă de bani. Potrivit estimărilor, pentru finalizarea lor nevoie de circa 180 de milioane de lei.
Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load