X 
Arşiţa stiri: 153
Jocurile Olimpice stiri: 124
Transnistria stiri: 1410

Arhiva și biblioteca Parlamentului vor fi digitalizate

30 ian. 2017,, 11:07   Politică
2223 1

Arhiva și biblioteca Parlamentului vor fi digitalizate, documentele pe suport de hîrtie urmînd a fi scanate și stocate electronic, informează NOI.md.

Conceptul arhivei digitale a fost prezentat funcționarilor din subdiviziunile Secretariatului Legislativului de expertul internațional în domeniul digitalizării Avinash Bikha. Discuțiile au avut loc în cadrul unui atelier de lucru, la care a participat secretarul general adjunct al Parlamentului, Igor Klipii.

Potrivit conceptului, vor fi digitalizate dosarele proiectelor de legi, stenogramele ședințelor plenare ale Parlamentului, procesele-verbale ale ședințelor comisiilor permanente, studiile de legislație comparată, materialele cu caracter analitic, rapoartele, documente interne ale subdiviziunilor Parlamentului etc. Acestea urmează a fi stocate pe o platformă de depozitare instituțională electronică, care va fi accesibilă on-line.

Arhiva Parlamentului Republicii Moldova cuprinde peste 2 000 de dosare, un dosar conținînd aproximativ 300 de file. Biblioteca Parlamentului are un fond de carte de circa 5 000 de exemplare și 120 de denumiri și ediții periodice.

Procesul de digitizare a arhivei și bibliotecii Parlamentului are loc în cadrul proiectului ”Conceptul arhivei digitale a Parlamentului Republicii Moldova”, implementat cu suportul PNUD Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?