X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Circa 300 de lebede s-au adăpostit pe malul rîului Nistru, la Florești

30 ian. 2017,, 09:34   Societate
4627 3

Tot mai multe păsări migratoare, cum ar fi lebedele, raţele și pelicanii, aleg să se oprească pe teritoriul Republicii Moldova.

Acest lucru se întîmplă din cauza temperaturilor scăzute, care au condus la înghețarea bazinelor de apă din regiune, dar și datorită faptului că, potrivit ministerului, pe parcursul ultimilor doi ani, în Moldova a fost interzis vînatul păsărilor migratoare.

După ce, anterior, un stol de lebede s-a refugiat pe o porțiune neînghețată a lacului Ghidighici, alte circa 300 de lebede și-au găsit adăpost pe ochiul de apă neînghețat al rîului Nistru, în preajma satului Năpadova, din raionul Florești.

Un stol de lebede s-a adăpostit pe lacul Ghidighici! Vezi imagini rare, filmate cu drona
Pentru că, în această perioadă, condițiile climacterice limitează accesul păsărilor la resursele de hrană, un grup de elevi de la gimnaziul din comuna Japca, raionul Florești, au vizitat lebedele și le-au dus cinci saci de porumb și grîu.

Primarul din satul Năpadova le-a spus elevilor că oamenii din localitate au grijă să aducă păsărilor de mîncare, avînd în vedere că în regiune nu se găsește hrană suficientă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?