X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Premierul s-a adresat cu o solicitare președintelui

30 ian. 2017,, 08:30   Societate
8801 8

Premierul Pavel Filip i-a cerut preşedintelui ţării Iogor Dodon să decreteze pentru 31 ianuarie, zi de doliu naţional, în legătură cu moartea maestrului Ion Ungureanu.

Declaraţiile au fost făcute de către Ministrul culturii, Monica Babuc după o şedinţă cu oamenii de creaţie din ţară.Corpul neînsufleţit al actorului Ion Ungureanu va fi adus, mâine seara, la Chişinău. Sicriul va fi depus la biserica Sfânta Teodora de la Sihla, unde se va ţine o slujbă de pomenire. Marţi, artistul va fi petrecut pe ultimul drum.

Tot astăzi, primăria Capitalei a anunţat că va propune Consiliului municipal Chișinău ca o stradă sau o instituție din oraş să poarte numele regretatului artist Ion Ungureanu.

Cunoscutul actor, regizor și om de stat s-a stins din viață ieri, la un spital din Bucureşti. Maestrul a fost răpus de o boală incurabilă, de care suferea de mai mult timp.

Ion Ungureanu a fost unul dintre pilonii mișcării de eliberare națională și deputat în Primul Parlament. În perioada anilor 1990 - 1994 a deținut funcția de ministru al Culturii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?