X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Candidatul socialiştilor la alegerile prezidenţiale din Franţa

29 ian. 2017,, 22:20   Externe
2629 0

Socialiștii francezi şi-au ales astăzi candidatul pentru alegerile prezidențiale. Lupta finală s-a dat între Benoît Hamon, considerat favorit, și fostul premier Manuel Valls. Alegerile au avut loc pe fondul unui scandal care a slăbit poziția candidatului dreptei, Francois Fillon, relatează AFP.


Benoît Hamon a obţinut 58% din voturi, după numărarea sufragiilor exprimate în 60% din secţiile de vot deschise

Manuel Valls (54 de ani), care a pus accentul pe experiența sa la putere în contextul amenințării jihadiste în Franța, a încercat în această săptămână să recupereze decalajul față de adversarul său Benoît Hamon (49 de ani). Fostul premier a încercat să se prezinte drept un candidat mai „credibili” decât rivalul său. De partea cealaltă, Hamon și-a focalizat campania pe un program de justiție socială, calificat drept „utopic” de către fostul premier.

Potrivit comentatorilor, aceste atacuri care adâncesc fractura între cele „două stângi” riscă să compromită imperativul mobilizării după primare, într-un context și așa dificil pentru Partidul Socialist, dispersat după cinci ani de guvernare.

De luni de zile, câștigătorul competiției în tabăra socialiștilor, oricare ar fi el, este considerat învins din primul tur al alegerilor prezidențiale din 23 aprilie, cu mult în urma candidatei extremei drepte Marine Le Pen și a candidatului dreptei conservatoare Francois Fillon.

Cu toate acestea, cu trei luni înaintea alegerilor prezidențiale, suspiciunile privind locul fictiv de muncă al soției lui Francois Fillon, Penelope, fac mai dificilă sarcina candidatului dreptei, care luptă pentru a-și păstra șansele în alegeri.

Astfel, în acest punct al campaniei sunt posibile răsturnări de situație și surprize, cei doi candidați socialiști vor cu orice preț să demonteze scenariul înfrângerii lor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?