X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Controlul judiciar instituit ”grupului Petrenco” a fost prelungit

27 ian. 2017,, 14:00   Politică
3152 1

Judecătoria Rîșcani a prelungit ieri controlul judiciar instituit membrilor ”grupului Petrenco” cu încă 30 de zile.

Unul dintre membrii grupului, Mihail Amerberg, a declarat în cadrul ședinței că „pentru prima oară în demersul procurorului Nicu Șchendrea de a prelungi durata măsurii de reprimare, a dispărut expresia „activiștii prezintă pericol pentru securitatea națională”.

„Dacă noi nu prezentăm pericol pentru securitatea națională, de ce ni se restricționează circulația? Cîțiva dintre cei șapte membri ai grupului nu pot să se angajeze din septembrie 2015. Unii dintre ei au nevoie de tratament în străinătate, de odihnă, adică au nevoie să plece peste hotare. Noi am petrecut o jumătate de an după gratii, în izolator, sănătatea noastră este distrusă, deși vina noastră nu a fost dovedită nici la un an și jumătate de proces”, a menționat el.

Amerberg i-a îndemnat pe judecători să fie imparțiali și să nu reacționeze „la comenzile politice ale autorităților”.

„La finele anului 2014 eu și Pavel Grigorciuc am fost închiși în izolator în alt dosar, atunci cînd am fost acuzați de pregătirea unei lovituri de stat în Moldova, fiind numiți antifasciști. Lovitura de stat efectuată de doi oameni – aberație totală. Dosarul durează deja al treilea an, iar la ultima ședință, din 20 ianuarie, judecătorul iarăși s-a îmbolnăvit. Ei se tem să ne judece după lege. Nici primul, nici al doilea dosar nu are nicio perspectivă. Mai devreme sau mai tîrziu, atît judecătorii, cît și procurorii va trebui să răspundă pentru adoptarea deciziilor la comandă, pentru persecutarea noastră în calitate de deținuți politici. Gîndiți-vă la acest lucru”, s-a adresat el membrilor colegiului de judecători și procurorilor care prezintă partea acuzării.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?