COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 1 003 660   INFECTAȚI 400 585(+3907)   TRATAȚI 369 139     DECESE 10 488(+18)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7917
Criza energetică stiri: 532

La Cahul va fi deschis un incubator de afaceri

27 ian. 2017,, 11:30   Economie
3183 6

Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) va deschide în mai la Cahul un incubator de afaceri.

Incubatorul va fi a zecea instituție de acest gen după incubatoarele deschise în ultimii 8 ani în raioanele Soroca, Ştefan-Vodă, Leova, Rezina, Sângerei, Dubăsari, Ceadîr-Lunga, Cimișlia şi Nisporeni, relatează NOI.md.

Incubatorul de afaceri de la Cahul le va oferi doritorilor de a-și deschide o afacere spațiu la prețuri rezonabile, instruire și suport antreprenorial pe parcursul a 3 ani.

Potrivit directorului general al ODIMM, Iulia Iabanji, incubatorul de afaceri le va oferi tinerilor antreprenori mai multe avantaje și va elimina o parte dintre barierele cu care se confruntă de obicei la etapa de inițiere a afacerii. Iulia Iabanji a specificat că incubatoarele reprezintă deja o istorie de succes pentru sectorul IMM. „Ele și-au demonstrat vitalitatea și oportunitatea pe parcursul celor 8 ani. Primul incubator de afaceri a fost deschis la Soroca, în decembrie 2009”, a reamintit Iulia Iabanji.

Ea a menționat că pe lîngă suportul logistic necesar demarării activității, incubatorul de afaceri oferă antreprenorilor un preţ redus la spaţiile de producere, oficii, precum și asigură un mediu prielnic dezvoltării, prin furnizarea de informaţie şi consultanţă antreprenorială, a transferului de bune practici, prin acordarea de sprijin în dezvoltarea de parteneriate.

Directorul general al ODIMM a specificat că deschiderea incubatoarelor de afaceri reprezintă una dintre prioritățile Guvernului RM de creare a infrastructurii de suport antreprenorial pentru satisfacerea necesităţilor mediului de afaceri, în special din zonele rurale. Incubatorul de Afaceri de la Cahul va fi deschis în colaborare cu autorităţile publice locale, în baza Matricei de politici pentru Programul de suport sectorial ,,Stimularea economică în zonele rurale”, finanţat de Uniunea Europeană. În anul 2017 se preconizează deschiderea a încă unui incubator de afaceri la Călărași.

În cele 9 incubatoare de afaceri existente în Moldova activează 289 de rezidenți, inclusiv 103 întreprinderi noi, care au creat 408 locuri de muncă.
0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X