X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Judecătorii neacceptați de Igor Dodon în funcții administrative (DOC)

26 ian. 2017,, 17:46   Politică
8767 9

Acum cîteva minute a fost făcută publică lista judecătorilor propuși de Consiliul Superior al Magistraturii pentru funcții administrative, dar care au fost respinși de șeful statului.

Este vorba despre șase magistrați propuși pentru funcții de vicepreședinți și patru pentru funcția de președinți.

Lista a fost publicată de Igor Dodon, care a avut mai multe întrevederi cu conducerea CSM și cu unii dintre viitorii președinți și vicepreședinți de judecătorii, în cadrul cărora a făcut un schimb de opinii referitoare la sistemul judecătoresc din țară.

„Potrivit opiniei publice, sistemul judecătoresc din Republica Moldova este unul vulnerabil, deși există destui judecători profesioniști și care se bucură de respect în societate. În rezultatul studierii propunerilor prezentate de CSM, la capitolul numiri în funcțiile de conducători și adjuncți ai instanțelor judecătorești, am decis sa restituim 10 dosare din cele 22 înaintate. O ,,reformă profundă" a sistemului judecătoresc nu trebuie să vizeze doar schimbări structural-organizatorice, ci o abordare mult mai complexă, viziuni noi, conducători noi...” a precizat Dodon.

Lista integrală o puteți vedea mai jos.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?