Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

CNOS va face schimb de experiență cu colegii de peste Prut

26 ian. 2017,, 17:10   Sport
3122 1

Funcționarii sportivi moldoveni sînt dispuși să obțină susținerea colegilor din România.


Comitetul Național Olimpic și Sportiv (CNOS) a recurs la acest pas pentru a asigura o pregătire mai eficientă către Jocurile Olimpice 2020, relatează NOI.md.

Astăzi, 26 ianuarie, președintele CNOS din Republica Moldova, Nicolae Juravschi, și președintele CNOS al României, Mihai Covaliu, au comunicat în cadrul unei întrevederi susținute la Chișinău că preconizează să semneze un memorandum de cooperare care va reglementa aprofundarea relațiilor între CNOS al RM și colegii din România. În cadrul Memorandumului părțile vor opera un schimb de experiență, vor efectua cantonamente ale echipelor naționale la diverse tipuri de sport și vor participa la diferite manifestări care promovează modul de viață sănătos. Memorandumul va fi valabil pe parcursul actualului ciclu olimpic, care se va încheia cu Jocurile Olimpice 2020 la Tokio.

Precizăm că Mihai Covaliu a sosit prima oară la Chișinău în calitate de șef al CNOS al României, pe care îl conduce din noiembrie 2016. Omologul lui, Nicolae Juravschi, a fost reales în funcția de șef al CNOS al Moldovei anul trecut, pentru a cincea oară. Ambii funcționari sînt campioni olimpici. Juravschi este dublu campion olimpic în proba de canoe în 1988, iar Mihai Covaliu a cîștigat medalia de aur la scrimă în 2008.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?