X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Madeleine Albright este pregătită să se înregistreze ca musulmană

26 ian. 2017,, 21:00   Externe
3559 2

Madeleine Albright - prima femeie numită secretar de stat (1997-2001) în timpul administraţiei Bill Clinton - a declarat într-un mesaj postat pe Twitter că este pregătită să se înregistreze drept musulmană în semn de solidaritate cu cetăţenii americani de credinţă musulmană, care se confruntă cu retorica islamofobă promovată de preşedintele de la Casa Albă.

”Am fost crescută drept catolică, am devenit apoi episcopală şi am descoperit mai tîrziu în viaţă că familia mea avea origini evreieşti. Sînt pregătită să mă înregistrez ca musulmană în #solidaritate”, a scris Albright pe Twitter.

Madeleine K. Albright s-a născut în 1937 într-o familie evreiască convertită la catolicism din Cehoslovacia şi a dobîndit abia la vîrsta de 20 de ani cetăţenie a Statelor Unite.

Comunităţile musulmane americane sînt tot mai îngrijorate de actuala retorică promovată de la Casa Albă, după ce preşedintele republican a cerut încă din timpul campaniei electorale realizarea unor baze de date cu musulmanii din Statele Unite.

De asemenea, miliardarul republican a susţinut că vrea să interzică temporar accesul musulmanilor în SUA.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?