X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

A fost stabilită data examinării în fond a dosarului lui Platon

26 ian. 2017,, 12:30   Societate
4538 5

Examinarea în fond a dosarului omului de afaceri Veaceslav Platon, acuzat de escrocherii financiare, este preconizată pentru 27 ianuarie.

Decizia a fost luată ieri de colegiul Judecătoriei Buiucani.

Instanţa a respins cea mai mare parte a recursurilor avocaţilor. Printre acestea se numără refuzul de a traduce materialele dosarului în limba rusă, în pofida afirmaţiilor avocaţilor că omul de afaceri nu cunoaşte limba română.

Prima soţie a acuzatului, Svetlana Platon, a comunicat că în total au fost adunate 29 de volume de materiale de anchetă.

"Veaceslav nu poate lua cunoştinţă de o bună parte dintre aceste materiale, deoarece nu cunoaşte limba. Refuzul de a traduce materiale este o încălcare a regulilor unui proces echitabil", a spus ea.

Ea a confirmat că Veaceslav Platon continuă să fie deţinut la Penitenciarul Nr. 13 şi va fi escortat la şedinţă de oameni înarmaţi.

De asemenea, instanţa a refuzat solicitarea preşedintelui partidului "Casa Noastră – Moldova", Grigore Petrenco, de a participa la şedinţele de judecată în calitate de reclamant civil. Petrenco le-a spus jurnaliştilor că va ataca această decizie la Curtea de Apel Chişinău.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?