X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Măsura în care a fost realizat Planul de acțiuni privind Acordul de asociere

26 ian. 2017,, 12:15   Politică
3581 6

Planul naţional de acţiuni pentru implementarea Acordului de asociere RM-UE în anii 2014-2016 a fost realizat în proporţie de 73,73%.

Potrivit Serviciului de presă al Guvernului, despre aceasta s-a discutat miercuri seara la şedinţa Comisiei guvernamentale pentru integrare europeană (CGIE).

Reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) au menţionat că rata de armonizare a legislaţiei naţionale la acquis-ul comunitar prevăzut de Acord este în creştere. În 2016 au fost eliminate mai multe restanţe, inclusiv datorită realizării cu succes a Foii de parcurs convenite cu autorităţile de la Bruxelles.

Premierul Pavel Filip a accentuat necesitatea elaborării unui plan de comunicare separat privind beneficiile Acordul de asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, astfel ca "cetăţenii să cunoască mai bine ce înseamnă şi ce le oferă acest acord".

"Urmează să fie dinamizat dialogul cu partenerii străini, pentru a-i informa despre paşii întreprinşi de autorităţile de la Chişinău pentru implementarea Acordului. Acordul de asociere cu UE înseamnă modernizarea Republicii Moldova şi ridicarea nivelului de trai al cetăţenilor la standardele existente în ţările membre ale Uniunii Europene. În 2016 am reuşit să recuperăm mai multe restanţe, iar la sfîrşitul anului a fost aprobat şi Planul naţional de acţiuni pentru implementarea Acordului de asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană în perioada 2017- 2019, care defineşte priorităţile de activitate pentru anii următori", a subliniat Pavel Filip.

În cadrul şedinţei, s-a discutat, de asemenea, despre următoarea reuniune a Consiliului de asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, care urmează să se desfăşoare în luna martie. În context, autorităţile au fost informate despre necesitatea pregătirii unui raport amplu privind acţiunile realizate pînă în prezent.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?