Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Krasnoselskii îl contrazice pe Dodon

26 ian. 2017,, 11:23   Politică
9195 14

Republica Moldova ca stat suveran poate desfășura cîte referendumuri dorește, fără a implica regiunea transnistreană în această problemă.


Astfel a comentat liderul administrației de la Tiraspol, Vadim Krasnoselskii, declarația recentă a președintelui Igor Dodon precum că soluția pentru diferendul transnistrean trebuie găsită în cadrul unui referendum la nivel național, informează Noi.md.

Aflat în vizită la Moscova, Krasnoselskii a precizat în cadrul unui interviu pentru presa rusă că în Transnistria un astfel de referendum a avut deja loc în 2006 și nu vede necesitatea repetării plebiscitului.

„Moldova, ca stat suveran, poate să desfășoare cîte referendumuri vrea, aceasta este problema lor internă. La noi în Transnistria poporul s-a pronunțat încă în 2006 pentru independența regiunii, urmată de intrarea în componența Rusiei. Noi nu vedem necesitatea desfășurării repetate a unui referendum în această problemă. Poporul nostru s-a determinat deja”, a explicat liderul de la Tiraspol.

Igor Dodon a declarat recent în cadrul unei conferințe de presă că în problema transnistreană Guvernul, Parlamentul și Președinția trebuie să aibă o abordare comună. Potrivit lui Dodon, reintegrarea țării este o problemă de importanță națională, prin urmare, decizia trebuie să fie comună, să fie adoptată de majoritatea cetățenilor, prin intermediul unui referendum.

Menționăm că în cadrul referendumului din 2006, locuitorii Transnistriei s-au pronunțat în proporție de 98 la sută în favoarea independenței regiunii și ulterioara alipire la Federația Rusă.





0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?