X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Nici amenzile usturătoare nu-i opresc să încalce Legea antitutun

26 ian. 2017,, 11:20   Capitala
2534 0

De la intrarea în vigoare a Legii antitutun, zeci de agenți economici sînt sancționați din cauza încălcării actului normativ, însă asta nu-i oprește să încalce repetat, relatează NOI.md.


O ultimă petiție remisă din partea societății civile către Centrul de Sănătate Publică Chișinău (CSPC) atenționa asupra trei localuri de alimentație publică, amplasate în sectorul Botanica, unde i se permitea clientelei să fumeze în spații închise.

La 18 ianuarie curent, reprezentații CSPC au întreprins cîteva vizite în aceste trei localuri, în orele de seară. „S-a stabilit că dintre cele trei întreprinderi evaluate, menționate în textul petiției, situațiile expuse au fost confirmate doar în cazul a două obiective”, se arată într-un comunicat al CSPC. În aceste două localuri de alimentație publică s-a constatat că se admitea fumatul în incinta obiectivului și fumatul în spații închise cu utilizarea narghilelei.

Drept măsuri de sancționare, au fost întocmite procese-verbale de contravenție pe numele administratorilor localurilor, care riscă o amendă de la 350 pînă la 500 de unități convenționale. Totodată, au fost emise două hotărîri ale medicului-șef sanitar de stat al municipiului Chișinău privind interzicerea utilizării narghilelei în ambele localuri, inclusiv o hotărîre privind interzicerea utilizării produselor din tutun pentru narghilea, în cantitate de 15 kg, depistate în una dintre cafenele.

CSPC menționează că în perioada octombrie-decembrie 2016 a mai întreprins verificări în cele trei localuri amintite în textul petiției, iar drept consecință două cafenele au mai fost sancționate pentru încălcarea Legii antitutun.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?