X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3988

Lavrov: Rusia, Siria şi opoziţia, pregătite pentru lupta împotriva SI

26 ian. 2017,, 10:45   Externe
3035 1

Forţele aeriene ruse, armata siriană şi opoziţia sînt pregătite să coopereze în lupta împotriva reţelei teroriste Stat Islamic (SI), a declarat miercuri ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, citat de agenţia de ştiri Tass.

"Pe lîngă contactele directe între Guvernul sirian şi reprezentanţii opoziţiei armate, delegaţia noastră, care a inclus reprezentanţii Ministerului de Externe şi ai Ministerului Apărării, au avut cîteva reuniuni cu reprezentanţii opoziţiei armate, discutînd cu aceştia despre posibilitatea unor acţiuni de luptă comune împotriva terorismului în Siria, şi în primul rînd SI", a declarat Lavrov.

Ministrul a vorbit despre rezultatul discuţiilor de la Astana, care s-au încheiat marţi, iar în urma lor a fost elaborat un document care stipulează stabilirea unui mecanism de monitorizare a armistiţiului din această ţară.

Discuţiile de Astana vor facilita negocierile intra-siriene care au drept scop să genereze o rezolvare pe cale politică a crizei, în conformitate cu rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU, a explicat Lavrov.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?