X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Taximetriștii din capitală, trași pe dreapta

24 ian. 2017,, 17:45   Capitala
2016 0

Mai mulți șoferi de taxi au fost trași pe dreapta de inspectorii fiscali și ofițerii de patrulare care au organizat un raid în capitală.

Potrivit unui comunicat de presă, acțiunea a avut drept scop combaterea fenomenului transportării ilegale de pasageri și conformarea contribuabililor care prestează astfel de servicii în regim de taxi, notează NOI.md.

În baza unui șir de sesizări primite de la populație, Inspectoratul Fiscal Principal de Stat a inițiat o acțiune de amploare de comun cu INP și ANTA. Astfel, verificările de specialitate s-au desfășurat, concomitent, în diverse sectoare ale capitalei. Taximetriștii au fost trași pe dreapta, iar în urma verificării activității lor s-a dovedit că unii șoferi prestează ilegal servicii de transportare a pasagerilor.

Totodată, au fost somate să staționeze și mașini din cadrul firmelor de taximetrie din capitală. În rezultatul operațiunii de astăzi, inspectorii fiscali au înregistrat 8 cazuri de practicare ilegală a activității de transportare a pasagerilor în regim de taxi și trei cazuri de desfășurare a activității de întreprinzător cu neeliberarea bonului de casă.

Din motiv că în anul trecut a fost instituit moratoriu asupra controlului de stat (prin Legea RM nr. 18 din 04.03.2016), SFS nu a desfășurat acțiuni masive de verificare în segmentul respectiv, accentul fiind pus pe măsurile de conformare benevolă. Astfel, în rezultatul acțiunilor de verificare pentru anul 2016, agenții fiscali au constatat circa 270 de cazuri de practicare ilicită a activității de întreprinzător în segmentul respectiv, dintre care, doar în perioada lunii decembrie, au fost documentate 61 de cazuri. În baza acestor încălcări au fost întocmite procese-verbale și aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de circa 480 de mii de lei.
Inspectoratul Principal Fiscal de Stat atenționează: operațiunile comune de acest gen se vor extinde pe întreg teritoriul țării.

NOI.md precizează: Conform prevederilor Codului contravențional (art. 263 al.1), practicarea ilicită a activității de întreprinzător prevede o pedeapsă cu amendă în valoare de 1000-3000 de lei. În cazul agenților economici, transportarea călătorilor fără emiterea biletelor este sancționată cu amendă de 3000 de lei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?