X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

În pasta de dinţi şi guma de mestecat a fost depistat un ingredient mortal

24 ian. 2017,, 23:00   Externe
5411 1

Gastroenterologii din Franţa şi Luxemburg au avertizat despre pericolul colorantului alimentar E171 (dioxid de titan), care se conţine, în particular, în majoritatea pastelor de dinţi şi gumelor de mestecat.

Studiul respectiv a fost publicat în revista Scientific Reports, despre aceasta comunică succint The Independent.

Dioxidul de titan, în opinia savanţilor, poate fi cancerigen, adică provoca dezvoltarea cancerului. Specialiştii au ajuns la concluziile lor în cadrul experimentelor cu şobolanii. La rozătoarele cărora timp de 100 de zile li se dădea apă cu E171 în raţii analogice celor consumate de oameni, cu 40 de procente mai frecvent se dezvoltau boli precanceroase ale sistemului digestiv.

Compusul E171 este unul dintre principalele produse ale industriei titanului. În alimente, de regulă, se utilizează ca agent de albire. Cel mai frecvent el poate fi găsit în dulciuri, biscuiţi şi guma de mestecat, precum şi în pastele de dinţi şi produsele de protecție solară.

Autorii s-au abţinut să spună dacă pericolul se extinde asupra oamenilor, dar nu au exclus acest fapt. Din acest motiv, autorităţile Franţei au adoptat decizia de a efectua investigații pe scară largă, dedicate siguranței și fezabilităţii utilizării în industria alimentară a compusului E171.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?