Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

PSRM atenționează asupra schemelor de acaparare a terenurilor municipale

23 ian. 2017,, 11:32   Capitala
4051 2

Consilierii municipali ai PSRM cer Procuraturii Generale și Centrului Național Anticorupție să intervină pentru a stopa schemele de înstrăinare a terenurilor municipale, comunică NOI.md.

Apelul a fost lansat după ce municipalitatea a fost deposedată de 20 de loturi de teren, prin intermediul unei hotărîri judecătoreşti. Potrivit socialiștilor, în schemele de înstrăinare a terenurilor sînt implicați și funcționarii de la Primărie, în special din cadrul Direcției asistență juridică, în fruntea căreia s-a aflat anterior Diana Gurschi.

„Schemele raider de acaparare a terenurilor municipale sînt realizate împreună cu funcționari de la Primărie. Responsabilitatea o poartă și fosta șefă Diana Gurschi, care nu a asigurat un act juridic calitativ, nu a monitorizat și nu a atacat în instanță acele decizii ilegale. În curînd ne vom trezi că în municipiu nu au rămas terenuri libere, că toate au fost furate. Schemele au fost puse în aplicare cu încălcarea flagrantă a legislației. Putem confirma că sînt implicați reprezentanți ai mai multor structuri de stat. Ne adresăm Procuraturii, SIS-ului și CNA-ului să se implice direct în investigarea acestui caz”, a spus consilierul PSRM Oleg Onișcenco.

Aleșii locali au mai remarcat că escrocheriile prin care au fost acaparate terenurile municipale au început încă în 2013. Potrivit lor, o parte dintre loturile vizate în litigii de judecată au fost deja înstrăinate unor companii din afara țării.

„Beneficiarii acestor terenuri cunoșteau că există cerere în instanță depusă de juriștii Primăriei, dar oricum, cu rea-credință, au înstrăinat aceste terenuri persoanelor terțe, inclusiv unor companii din Irlanda”, a explicat consilierul Vadim Filipov.

Menționăm că în august 2016 judecătoarea Angela Catană de la Judecătoria Centru, a dispus înregistrarea dreptului de proprietate asupra a 20 de loturi de teren din Chişinău, după trei agenţi economici, în temeiul proceselor-verbale ale unei licitaţii funciare, care în realitate nu s-a desfăşurat. Recent Judecătoria Centru a admis cererea de revizuire depusă de autorităţile publice locale şi a anulat hotărîrea din august 2016.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?