X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Filip: Guvernul a reuşit să consolideze sistemul bancar al Moldovei

23 ian. 2017,, 09:32   Economie
4031 13

În anul 2016 Guvernul Moldovei a reuşit să consolideze sistemul bancar al ţării, inclusiv prin măsuri care să asigure independența Băncii Naționale.

Acest fapt a fost menționat de către prim-ministrul Pavel Filip, care a făcut bilanţul primului an de activitate a Guvernului condus de el, transmite NOI.md.

El a amintit că autorităţile au adoptat amendamente la legislaţia în vigoare, orientate spre fortificarea transparenței și a calității acționariatului în bănci.

Pavel Filip a specificat că legislația discutată la Guvern și aprobată ulterior în Parlament va contribui semnificativ la îmbunătățirea guvernanței corporative și sistemelor de gestionare a riscurilor în sectorul bancar, precum și va oferi BNM competențe și instrumente suplimentare pentru sarcini de supraveghere și de rezoluție.

Premierul a menţionat că procesul a cuprins două direcții: cadrul prudențial, redresarea și rezoluția băncilor.
Şeful Guvernului a subliniat că legile adoptate au fost apreciate foarte mult de partenerii externi, amintind, de asemenea, că măsurile pentru consolidarea sistemului bancar erau extrem de importante pentru a aduce investiții în țară.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?