X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Cîți bani din miliardul furat au fost recuperați?

20 ian. 2017,, 17:20   Economie
16303 26

Recuperarea miliardului rămâne o prioritate.

Peste 900 de milioane de lei au fost rambursați Băncii Naționale a Moldovei, proces care continuă – a declarat premierul Pavel Filip în cadrul briefingului de presă susținut, vineri, cu ocazia împlinirii unui an de la învestirea Guvernului, transmite IPN.

„Pe plan intern au fost recuperate peste 700 de milioane de lei. Tot din contul realizării activelor băncilor, se mai planifică recuperarea adițională a peste 1,5 miliarde de lei. Au fost deja rambursate peste 900 de milioane de lei Băncii Naționale a Moldovei, proces care continuă”, a spus premierul.

Potrivit lui, activitatea organelor de drept care investighează această fraudă de proporție s-a axat inclusiv pe partea de restituire a mijloacelor bănești fraudate din contul înstrăinării bunurilor sechestrate ale făptașilor, ce va face posibilă încasarea a peste două miliarde de lei.

„Suplimentar, pe plan extern, investigația KROLL deja a identificat 600 de milioane de dolari SUA și la etapa finală va veni cu un plan concret de recuperare, atât a banilor fraudați, care au reușit să ajungă pe conturile bancare ale altor state, precum și a bunurilor obținute din aceștia”, susține Pavel Filip.

Potrivit lui, voință politică există și rămân a fi stabilite cele mai bune căi pentru a continua recuperarea banilor.

Un miliard de dolari a fost sustras din sistemul bancar moldovenesc prin intermediul a trei bănci, ulterior lichidate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?