X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Petrenco îl invită pe Dodon la ședința CSJ

20 ian. 2017,, 16:45   Politică
8071 2

Preşedintele Partidului "Casa noastră Moldova", Grigore Petrenco, îl îndeamnă pe preşedintele Moldovei, Igor Dodon, să vină la 2 februarie la şedinţa Curţii Supreme de Justiţie (CSJ).

Totodată, Petrenco a menționat că în caz contrar Dodon ar putea trimite reprezentanţi ai Administraţiei Preşedintelui pentru "a se ocupa de legitimitatea circumstanţelor în care a fost numit procurorul general al RM, Eduard Harunjen".

Vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, el a spus că, înregistrîndu-şi acţiunea civilă în procedura de aprobare, a reuşit ieri să obţină recuzarea colegiului CSJ.

"Regimul a trecut peste toate «liniile de demarcație» în încălcarea legilor, dacă acestea există. Judecătorii sînt de partea procurorilor atunci cînd «trebuie» şi invers. Harunjen a fost numit în funcţia de procuror general prin încălcarea gravă a legii. Astfel, el nu avea dreptul să-şi înainteze candidatura, pentru că a fost membru al Consiliului Superior al procurorilor, iar acest lucru este interzis de noua lege a procuraturii", a menţionat Petrenco.

El l-a îndemnat pe Dodon să nu se ocupe de "politica struţului", închizînd ochii la nelegitimitatea numirii lui Harunjen.

"Prin eforturi comune, trebuie să contestăm numirea acestui reprezentant credincios guvernării", a subliniat politicianul.

El s-a adresat personal şi către Harunjen, cu solicitarea de a se abţine să-i decoreze pe procurori, la 27 februarie, cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la crearea procuraturii Moldovei.

"Vă rog să aşteptaţi hotărîrea finală a CSJ în această privinţă. Pentru că eu am contestat decorarea mai multor procurori, din simplul motiv că ei sînt participanţi şi iniţiatori ai proceselor politice împotriva apărătorilor drepturilor omului. Să nu se întîmple că procurorii să fie nevoiţi să returneze aceste distincţii", a spus Petrenco.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?