Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Kremlinul va construi o clinică privată pentru Putin şi apropiaţii lui

21 ian. 2017,, 01:00   Externe
13149 29

Kremlinul intenţionează să construiască o clinică privată pentru preşedintele Vladimir Putin şi pentru înalţii oficiali ruşi, potrivit unor documente consultate de Reuters şi unor surse apropiate proiectului.

Proiectul clădirii cu trei etaje, ce va fi ridicată pe terenul Spitalului Clinic Central dintr-o suburbie a Moscovei, prevede spaţiu pentru 10 pacienţi concomitent şi sisteme de comunicaţii rezervate pentru preşedinte, premier şi alţi lideri.

Clinica, a cărei construcţie va costa circa 48,11 milioane de dolari, va avea apartamente VIP, o piscină, camere unde pacienţii pot organiza întîlniri de lucru şi spaţii pentru consilieri.

Într-un răspuns pentru Reuters, Departamentul pentru Administrarea Proprietăţii Kremlinului a confirmat că această clinică este în proiect, dar a subliniat că este destinată pentru sute de oficiali ai statului.

Spitalul Clinic Central a fost, decenii la rînd, locul unde elita sovietică şi, ulterior, rusă, a primit îngrijiri medicale. Angajaţii sînt verificaţi de serviciile de securitate ale statului, au dezvăluit foşti manageri ai spitalului.

Însă în ultimele două decenii o parte din elita ţării a preferat să se trateze în străinătate, astfel că spitalul nu mai este vîrful medicinii ruse, au spus mai mulţi medici pentru Reuters.

Tensiunile actuale dintre Moscova şi Occident a dus la o schimbare a atitudinii, astfel că există din nou cerere pentru îngrijiri medicale de top sub controlul statului rus.

În plus, Putin, în vîrstă de 64 de ani, şi o parte dintre aliaţii săi apropiaţi ajung la o vîrstă la care probabilitatea să se îmbolnăvească şi să aibă nevoie de mai multe intervenţii medicale este tot mai mare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?