Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Peste 500 de avocați au rămas fără licențe

20 ian. 2017,, 14:00   Societate
3765 0

Comisia pentru etică și disciplină a decis să sacționeze disciplinar avocații care nu au achitat cotizațiile de membru al Uniunii Avocaților.

Este vorba de 560 de avocați, care aveau datorii la bugetul UAM, la sfârșitul anului trecut. Printre aceștia sînt și apărători care n-au achitat contribuțiile aproape 4 ani, ceea ce înseamnă datorii în valoare de 4.700 de lei. Cota de contribuţie în calitate de membru a Uniunii Avocaților este de 1.200 lei pe an, scrie bizlaw.md

Conform deciziei Comisiei pentru etică, apărătorii datornici nu vor mai putea activa începând cu data de 25 ianuarie 2017 până la achitarea integrală a datoriilor la capitolul defalcări de membru.

Potrivit Legii cu privire la avocatură, licenţa şi legitimaţia avocatului a cărui activitate este suspendată se transmit, în termen de 10 zile, Consiliului Uniunii Avocaţilor, care le păstrează pe parcursul perioadei de suspendare a activităţii de avocat. Avocatul a cărui activitate a fost suspendată achită cota de contribuţie pentru perioada de suspendare a activităţii de avocat. De asemenea, Consiliul este obligat, în termen de 10 zile de la data suspendării activităţii de avocat, să consemneze acest fapt în Lista avocaţilor care au dreptul de a exercita profesia de avocat şi să publice această informaţie în Monitorul Oficial.

Potrivit sursei, cota de contribuţie a avocaţilor la formarea bugetului Uniunii Avocaţilor se stabilește la Congresul avocaților. În bugetul UAM pentru 2016 erau prevăzute venituri în valoare de peste 4 milioane de lei, numai din cotizațiile de membru al UAM.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?