Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Răspundere penală pentru cruzime față de animale

19 ian. 2017,, 17:20   Societate
3272 2

Un grup de activiști din domeniul protecției drepturilor animalelor au organizat o acțiune de protest la Ministerul Justiției, cerînd pedepse penale pentru cruzimea față de animale.

Aceștia consideră că actualele pedepse sînt prea blînde, iar autoritățile tergiversează modificarea legislației. Protestatarii au adus cu ei imagini cu animale omorîte.

Președintele Organizației „Societatea Umană”, Karl Luganov, a declarat că, încă în luna februarie a anului trecut, a fost solicitată introducerea în Codul Penal a articolului privind cruzimea față de animale, iar în noiembrie a fost organizată o acțiune de protest. De atunci, nimic nu s-a schimbat. Cazuri de cruzime față de animale continuă să aibă loc. Recent un bărbat și-a omorît calul în bătaie.

Activistul a mai spus că 15 mii de semnături au fost adunate în susținerea introducerii sancțiunilor penale pentru cruzimea față de animale. Karl Luganov a dat exemplul Germaniei, spunând că acolo cruzimea față de animale se sancționează cu amenzi de 25 de mii de euro, iar în România e prevăzută pedeapsă cu închisoare.

Codul Contravențional al Republicii Moldova prevede amenzi, în acest sens, de pînă la 2000 de lei. Dacă sînt plătite în 72 de ore, amenzile se înjumătățesc.

Viceministrul justiției, Nicolae Eșanu, a declarat că pentru presă că cerința protestatarilor este examinată de către minister, însă aceasta este contrară politicii promovate de autorități, cu privire la umanizarea legislație penale. „Orice problemă trebuie soluționată în conformitate cu legislația și să încercăm să facem proiecte de lege bine gîndite, dar nu scrise peste noapte, pentru ca ulterior să le modificăm la scurt timp”, a notat viceministrul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?