Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Agenți economici sancționați pentru încălcarea Legii antitutun

19 ian. 2017,, 12:55   Capitala
2224 0

Doi agenți economici au fost sancționați pentru încălcarea Legii antitutun, în urma unor petiții din partea societății civile, expediate Centrului de Sănătate Publică Chișinău (CSPC), informează NOI.md.


CSPC anunță că pe adresa sa a parvenit o petiție din partea unui grup de întreprinderi, unde era specificat faptul că unii agenți economici permit „clientelei să fumeze în spații închise, în restaurante, cafenele, baruri”. Ulterior, CSPC a întreprins, în perioada 9-13 ianuarie, controale pe adresele indicate în petiție.

„S-a stabilit că, din cele 10 întreprinderi evaluate, menționate în textul petiției, situațiile expuse au fost confirmate doar în cazul a două obiecte – un bar și o cafenea”, se menționează în comunicatul CSPC.

Încălcările depistate sînt: admiterea fumatului în incinta obiectivului; prezența scrumierelor; lipsa semnului unic de interzicere a fumatului la intrare; admiterea fumatului în spațiile închise cu utilizarea narghilelei.

Drept măsuri de sancțiune au fost întocmite procese-verbale de contravenție pe numele administratorilor localurilor. La fel, a fost emisă o prescripție sanitară.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?