X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Proteste în România împotriva graţierii funcţionarilor corupţi (VIDEO)

19 ian. 2017,, 10:36   Externe
2838 0

În București și în alte orașe din țară au avut loc miercuri proteste împotriva ordonanței de urgență privind grațierea unor pedepse.

UPDATE ORA 21.23 Aproximativ 3.000 de persoane au protestat în Piața Victoriei din Capitală

Aproximativ 3.000 de persoane au protestat în Piața Victoriei din Capitală, miercuri seară, față de proiectele de ordonanță de urgență privind modificarea Codului penal și grațierea unor pedepse.

Protestatarii au strigat, printre altele, "Vrem pușcării, nu amnistii!", "DNA să vină să vă ia!", "Ciorbea, demisia!", "Jos cu Ciorbea!", "Jos cu Dragnea!", "Demisia!", "Jos penalii!", "Afară, afară cu hoții din țară!", "Colectiv!","La închisoare, nu la guvernare", "Luptă DNA, opriți corupția, vine revoluția!".

Manifestanții au purtat pancarte cu mesaje precum: "Jos Guvernul", "The day we give in is the day we die", "Vrem legi pentru popor, nu pentru penali", "Locul hoților e la închisoare, nu la guvernare", "Nu amnistiei", "Jos labele de pe Codul penal".

Inițial, oamenii s-au adunat în Piața Universității, apoi au pornit în marș către Piața Victoriei.

Rodica Năstase, care a participat la protest, a afirmat că este împotriva adoptării celor două proiecte de ordonanță de urgență pentru că "hoții și tâlharii trebuie să stea în pușcărie".

"Nu amnistiei, nu grațierii! Să stea acolo unde le este locul, unde spune judecătorul!", a declarat, la rândul său, Viorica Frone, venită în Piața Victoriei.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a precizat că protestul a fost spontan, fiind organizat pe rețelele de socializare.

"Nu are autorizație, nu există depusă o solicitare pentru autorizație", a precizat Enache, menționând că jandarmii au asigurat ordinea publică.

În jurul orei 21,00, majoritatea protestatarilor au părăsit Piața Victoriei.

UPDATE ORA 21.18 Iordache despre protestatarii împotriva grațierii: Oamenii nu sunt informați corect

UPDATE ORA 20.58 Timiș: Protest neautorizat împotriva proiectului Legii grațierii

Circa 150 de persoane au protestat neautorizat, miercuri seara, în Piața Victoriei din Timișoara, în tăcere, împotriva proiectul Legii grațierii.

Manifestanții au purtat pancarte pe care scria ''Vă rugăm să ne scuzați, nu producem cât furați'', ''Grațiere non grata'' sau ''În democrație hoții stau la pușcărie''. Protestatarii s-au declarat nemulțumiți inclusiv de modificarea Codului Penal fără consultare publică și a principalilor actori din Justiție.

Protestul de miercuri seara al timișorenilor a fost inițiat pe facebook, iar participanții au anunțat că vor reveni în Piața Victoriei și joi seara, de la aceeași oră, 18.00.

Protestul s-a încheiat după aproximativ o oră, fără incidente.

UPDATE ORA 20.05 Iași: Aproximativ 100 de persoane au ieșit în stradă din cauza legii grațierii

Aproximativ 100 de persoane au ieșit miercuri seara, în Piața Unirii din Iași, pentru a-și manifesta nemulțumirea față de proiectul legislativ ce vizează amnistia și grațierea.

Aceștia s-au mobilizat în urma apelurilor de pe rețelele de socializare.

Având pancarde în mâini, cu mesaje precum "Legea grațierii e rușinea țării", "Păcat, păcat de sângele vărsat", protestatarii scandează printre altele "Guvernare, nu eliberare", "Hoții stau la pușcărie în democrație".

Manifestanții au ieșit în stradă nemulțumiți de faptul că ministrul Justiției, Florin Iordache, a anunțat că a supus dezbaterii publice două proiecte legislative, unul dintre acestea vizând amnistia și grațierea.

UPDATE ORA 19.51 Protestarii din Piața Universității au plecat spre Guvern

Mai multe persoane adunate în Piața Universității din Capitală, miercuri seară, pentru a se împotrivi adoptării proiectului de ordonanță privind grațierea unor pedepse au plecat în marș spre sediul Guvernului.

La marș participă mai multe sute de oameni, unii dintre aceștia având tricolorul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?