Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

VOLVO prezinta airbag-ul exterior ce protejeaza intreg automobilul

1 apr. 2013,, 14:03   Ştiri Auto
3210 0

Foto: noi.md

În ramura constructoare de maşini, Volvo Car Group (Volvo Cars) este lider mondial recunoscut în probleme de securitate. Astăzi compania prezintă, la nivel global, noua tehnologie a securităţii - Sistemul Extern de securitate a automobilului (EnVeloP). Acesta iese pe piaţă la un an după demonstrarea primului în lume airbag pentru pietoni, pe exemplul noului Volvo V40 Сross Country .

Sistemul extern de securitate a automobilului reprezintă un mic container, instalat pe acoperişul maşinii. În el se află o sferă ambalată în vid dintr-un material, asemănător cu cel folosit la confecţionarea airbag-urilor moderne. Dacă ciocnirea cu un alt automobil sau piedică de pe carosabil , sau chiar contactul cu un bazin acvatic, este inevitabilă, sfera se deschide momentan şi înfăşoară automobilul în întregime. Graţie acestui fapt, noul sistem de securitate minimizează daunele aduse maşinii şi oamenilor din interiorul ei.
Volvo Cars are o istorie bogată în elaborarea sistemelor novatoare de securitate. Compania a prezentat lumii în repetate rânduri tehnologii revoluţionare de securitate. Graţie sistemului extern de securitate a automobilului Volvo Cars lărgeşte diapazonul soluţiilor avansate în domeniul securităţii şi atinge un nivel calitativ nou.

"Ne-am tot gândit cum să sporim securitatea automobilelor noastre. Airbag-ul a avut un rol de frunte în aceste cercetări ", - spune Thomas Broberg, consultant tehnic superior în sisteme de securitate al Centrului de securitate Volvo Cars.

"Noua tehnologie de securitate întruchipează filozofia - Designed Around You. Am decis să realizăm strategia "Designed Around You". Nu am căutat locuri noi în interiorul automobilului, pentru a amplasa airbag-uri suplimentare. Ne-am întrebat doar: de ce nu am propune un sistem bazat pe principiul airbag-ului pentru întregul automobil ?"


În prezent EnVeloP este supus testelor, însă la Volvo Cars deja sunt examinate posibilităţile de integrare a noului sistem de securitate la viitoarele automobile Volvo.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?