X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Premierul a promis să aprobe regulamentul de susținere a agricultorilor

19 ian. 2017,, 09:30   Societate
2194 4

Regulamentul privind acordarea suportului financiar pentru producătorii agricoli care au avut de suferit de pe urma îngheţurilor din aprilie 2016 va fi aprobat în timpul apropiat.

Despre aceasta a declarat prim-ministrul Pavel Filip în şedinţa de miercuri a Guvernului. Potrivit agenţiei INFOTAG, el a subliniat că Guvernul şi Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare sînt mereu deschişi pentru dialog, în vederea depăşirii problemelor existente, inclusiv a celei privind pierderile cauzate de îngheţurile de anul trecut.

"Anul 2016 nu a fost un an simplu pentru agricultori, dar nu a fost simplu nici pentru Guvern. Noi am fost în situaţia nu doar să plătim subvenţiile în agricultură pentru anul 2016, dar şi să achităm restanţele din 2014 şi 2015. Am reuşit acest lucru în condiţii bugetare dificile, pentru că am avut un dialog foarte constructiv cu asociaţiile agricultorilor", a declarat prim-ministrul.

El şi-a exprimat regretul că unii reprezentanţi ai producătorilor agricoli care sînt, prin cumul şi lideri ai unor partide politice de opoziţie, încearcă să inducă în eroare agricultorii şi să-i folosească în jocurile lor politice.

"Vreau să aflaţi din primă sursă că Guvernul doreşte să vă susţină şi vom face tot posibilul ca sprijinul nostru să ajungă cît mai repede la agricultori ", a subliniat Pavel Filip.

INFOTAG precizează: Îngheţurile tîrzii de primăvară, înregistrate pe 26 şi 27 aprilie, au compromis esenţial recolta defructe în raioanele Briceni, Donduşeni, Drochia, Glodeni, Ocniţa, Rîşcani şi, parţial, Soroca. Suprafaţa totală de livezi afectate de îngheţuri constituie 6,42 mii ha, recolta compromisă este aproximativ de 62 mii tone, iar prejudiciile constituie aproximativ 207 mil. lei. În afară de livezi, au mai avut de suferit plantaţiile de sfeclă de zahăr şi soia. Guvernul a promis să aloce compensaţii de 3 mii lei pentru fiecare hectar, planificînd în acest sens suma de 45 mil. lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?